Proiecte

1. Schimbarea duplexoarelor
2. Innoirea aparaturii ce deserveste repetorul
 

>>> Suntem in cautarea unei statii mobile Motorola (aprox 10-15 wati, cu cateva canale - 1,2..9 - PROGRAMABILE) pentru reinnoirea lui Charlie.(am ales Motorola pentru ca este foarte fiabila si pentru ca echipa de intretinere dispune de inca o statie Motrola). Daca cineva are o atfel de statie si are bunavointa sa o doneze (sau contra cost) va asteptam sa ne contactati in acest scop - vezi butonul Contact din meniu)


3. Realizarea unui repetor de rezerva
 
 

>>> In acest moment noi avem o "rezerva", ce consta in sursa de alimentare de schimb si o statie RTM de rezerva. Ideal ar fi ca sa avem toata instalatia (modul emisie, modul receptie, sursa de alimentare) pentru a putea remedia eventualele defectiuni prin schimbarea echipamentului temporar pana ce se va remedia aparatura de baza.


4. Realizarea unui link 70cm/2m
 
 

>>> Cu o portabila in YO3 veti avea tot sudul Romaniei la indemana! Noi dispunem de o statie in banada de 70 cm (un Philips PRM8060 - Donata de YO3GWM, Cristi) si de o Motorola in banda de 2 m (o Motorola - donata de YO9HJC, Vasile). Momentan este in teste...! Avem nevoie de o locatie sigura si eficienta...


5. Strangerea de fonduri in vederea intretinerii
 
 

>>> Multumim celor care au avut bunavointa de a dona Batranului Charlie mici sume, care pot rezolva unele probleme... dar nu pe toate (HI...). Vizitati pagina de donatii din Meniu > Donatii pentru a consulta fondurile existente, si pentru a afla modurile in care puteti face parte din "gasca" donatorilor lui R0.


6. Crearea unei evidente a repetoarelor Romanesti
 
 

>>> In acest scop, pe cat posibil am incercat sa facem o harta in care sunt pozitionate repetoarele (cunoscute de noi, sau despre a caror existenta am aflat...) si unde se pot gasi informatii referitoare la repetoarele existente. Daca observati ca un repetor (cunoscut de dumneavoastra) nu exista in aceasta evidenta va rugam sa ne informati despre pozitia repetorului (si eventual alte informatii utile despre acesta, sau un site al celor ce il intretin pentru a putea face un link ).


7. Realizarea unei balize
 
 

>>> A fost deja construita una de YO9CXA (Nelu) si elevii dansului; acum este in lucru la Edy (YO3HCV) un sistem de balizaj si temporizare la emisie foarte complex, specific repetoarelor industriale:
      

 • la fiecare 20 de minute emite in telegrafie
               - prima data YO9C KN25RK PWR1 (PWR1 = putere maxima 50W)
               - a doua oara YO9C KN25RK PWR2 (PWR2 = putere 35W)
               - a treia oara YO9C KN25RK PWR3 (PWR3 = putere 15W)
               - a patra oara YO9C KN25RK PWR4 (PWR4 = putere 1W)
        
 • daca timpul intre doua semnale retranslatate este mai mare de 2 secunde se va emite in telegrafie litera K
        
 • Daca repetorul nu va fi scos din emisie timp de 5 minute: dupa primele 3 minute se vor auzii 3 bipuri, dupa 4 minute se vor auzi 4 bipuri, cand se vor auzi 5 bipuri repetorul va intra in perioada de penalizare de 10 minute, timp in care acesta nu va putea fi utilizat.

8. Comandarea de la distanta
 
 

>>> ATENTIE!!! Aceaasta facilitate va putea fii utilizata numai de administratorii repetorului.       

 • se vor putea schimba cele 4 trepte de putere
        
 • se va putea intrerupe emisia repetourlui atunci cand este cazul
        
 • se va putea modifica nivelul SQ-ului

 

Sustine proiectul

Dacă te numeri printre cei care vor să participe, în diverse moduri, la mentinerea echipamentelor în stare optimă, mai jos există detalii despre modalitătile prin care ne puteti sprijini.

 • Donatii prin transfer bancar
 • Sponsorizari